1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Нови обитатели на зоопарка в Айтос

Нови обитатели на зоопарка в Айтос

Има и лопатар албинос

Два мъжки елена и четири муфлона са новите обитатели на зоопарка в Айтос, а нутриите се сдобиха с потомство от пет бебета, съобщиха от общината. Лопатарите са настанени в огражденията за преживни животни и вече се адаптират успешно, увери Росица Златева, управител на зоопарка. Бащата лопатар е албинос, а синът е с нормално оцветяване. В ежедневното им меню са включени сено, плодове, зеленчуци и комбиниран фураж. С новото попълнение лопатарите стават общо пет - четири мъжки и една женска. Златева планира да доведе в зоопарка още една женска, за да се радват посетителите на солидна бройка еленско поколение. В зоологическата градина пристигнаха и четири млади муфлона на по година и половина, дарение от зоопарка в Пловдив.

Има и още една добра новина - нутриите три на брой - един мъжкар и две женски се сдобиха с потомство от цели пет бебета. Малките още бозаят. Нутриите бяха дарени на Айтос от зоологическата градина в Стара Загора.

След месец мечетата близнаци Бамби и Миа, които вече са на девет месеца, ще бъдат разделени. Миа ще отпътува за зоопарка в Кюстендил при баща си Мишо. Мечетата са естественият резултат от пребиваването на мечока в айтоския зоопарк в края на миналата година.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.