Темите на форума са в областите „Качество” и „Безопасност” на храни, напитки и фуражи
Обучителен семинар събира студенти от 3-те факултета на Университета по хранителни технологии в Пловдив, представители на Агенцията по храните и експерти от България и чужбина. Темите на форума са в областите „Качество” и „Безопасност” на храни, напитки и фуражи.
До 24 юни предстоят дискусии, свързани с управлението и безопасността на хранителната верига, глобалната продоволствена сигурност, възможностите за определяне на замърсителите в храните и фуражите, органичното и ГМО земеделие, както и добрите практики в Европа в сектор „Храни”. Събитието откри ректорът на университета в Пловдив – проф. Кольо Динков. По думите му учебното заведение работи със съвременните методи на обучение и създава добрите специалисти на България в областта на храните. Годишно близо 3 000 студенти се обучават в различни специалности. През последните години бизнесът се отваря към висшето образование, заяви още той.
Подробности и програма на събитието вижте в рубрика Прояви на портала...
Автор: Радина Дойнова