В сместа са използвани 1200 яйца, 16 кг стафиди, 320 кг брашно, 12 кг сусам и около 18 кг мас
Огромен козунак от 520 кг бе раздаден на Великденското детско утро, организирано от дирекция "Спорт и младежки дейности" към Община Пловдив по случай големия християнски празник Възкресение Христово, съобщава Дарик радио.
Въпреки кризата тази година той е с 8 кг повече от предишната. Неговият майстор Йордан Чобанов вече 11 години спазва традицията да изработва вкусните козунаци. 8 часа неспирен труд и 5 помощници са били необходими за направата му. В сместа са използвани 1200 яйца, 16 кг стафиди, 320 кг брашно, 12 кг сусам и около 18 кг мас.
Иска се търпение и любов. Козунакът е като бебе - трябва да го изчакаш да втаса, за да стане хубав. Обещах миналата година да обиколим Пловдив, но не стана. Надявам се да е следващата, каза майстор Чобанов.