1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Първата вендинг машина за картофи бе открита в Румъния

Първата вендинг машина за картофи бе открита в Румъния

Фермерът Ярослав Зетока от Шинтеу, окръг Бихор в Румъния откри вендинг машина за картофи. Тя е първата по рода си в страната и е разположена в специално изградена за целта дървена къщичка  до дома на земеделеца. Инвестицията струва 15 000 евро. 

“Навиците на купувачите се промениха значително напоследък. В миналото хората идваха и купуваха картофи за целия зимен сезон, сега предпочитат да купуват малки количества, достатъчни за седмица-две. Като фермер това това ми ангажираше цялото време, вместо да мога да се посветя изцяло на полската работа“, споделя Ярослав Зетока, цитиран от местни медии.

Фермерът открива идеята по време на посещение в Австрия. Там среща друг фермер, който използва такива машини на няколко места. След като се прибира в Румъния, закупува автомат от местен дистрибутор и започва да продава продуктите си. Освен картофи, предлага ядки и пчелен мед от акация и полифлорен. 

Ярослав Зетока има словашки корени, затова е кръстил официалната Фейсбук страница на вендинг машината “Словашкият килер 24/7”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.