1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да дадете шанс за реализация на идеите ви в агробизнеса

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да дадете шанс за реализация на идеите ви в агробизнеса

И още: В какво се крие чудотворната сила на гъбата Рейши

Традиционният годишен семинар на зърнопроизводителите събра в Пловдив представители на селскостопанския сектор, държавни и международни институции и организации. Форумът съвпадна с отбелязването на 7-мия рожден на НАЗ.

Гостуваме в стопанствата на двама земеделски производители -Добрин Иванов и Йорданка Чернева, които работят основно с хибриди френска селекция. Вижте тази седмица в АГРОФОРУМ как техният опит може да ви даде нови идеи за рентабилно зърнопроизводство.

Може ли ресторантьорският бизнес да бъде в подкрепа на малките земеделски производители. Какви са предимствата на една такава философия? Ще ви покажем италианския опит.

Как да дадете шанс за реализация на идеите ви в агробизнеса. Ако сте млад човек, ако интересите ви са в сектор Селско стопанство и храни, ако имате дух на иноватор, ако имате свежи идеи и се нуждаете от подкрепа за тяхното реализиране, ако желаете да споделите своя опит, ако търсите съмишленици, проектът No-Ble ideas е за вас. Повече за него – тази седмица в АГРОФОРУМ.

96% от българите консумират пиво. През миналата година на глава от населението се падат 73 литра бира, което ни поставя на 14 място сред страните от ЕС. Интересното е, че българските пивоварни компании са толкова иновативни и креативни с портфолиото си, че дори в повечето случаи изпреварват развитите бирени държави. Динамиката е огромна и няма застой. Това до голяма степен се дължи на потребителя, който е изключително взискателен и безкомпромисен.

Лавракът и ципурата са едни от най-атрактивните и предпочитани риби на пазарите в Европа. През 2012 г. Асоциацията на рибовъдните стопанства в Гърция, в която членуват 33 фирми, печели проект на ЕС за промоция на лаврак и ципура. Стойността му е 3,5 млн евро. Проектът, по който работят в Гърция, има амбициозната задача да докаже, че произведената там риба е по-вкусна.

Възможно ли е ключът към здравето и дълголетието да е в малката гъба Рейши. Тя расте по дърветата и се храни с мъртви растения. В източната народна медицина се използва от 4 000 години насам. Днес според редица билкари, тя е един от най добрите методи за дълъг живот. Рядкостта на гъбата се дължи на това, че тя вирее при определена температура и този който я е откриел, пазел в дълбока тайна мястото на съкровището. За щастие през 70-те години на миналия век е открит начин за нейното култивиране, затова днес можем да я консумираме като хранителна добавка в различни чайове и кафе напитки.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 30.11.-07.12.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.