1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какъв е приносът на Добруджанския земеделски институт към българското зърнопроизводство

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какъв е приносът на Добруджанския земеделски институт към българското зърнопроизводство

И още: Перспективна ли е професията ветеринарен техник

Въпреки приповдигнатото настроение след посрещането на празниците и в очакване на Новата година започваме предаването с една сериозна тема, която се надяваме да има развитие през 2014 г. Идеята за създаване на Агенция за земята, която се обсъжда от няколко месеца, е на път да се реализира. С коментар по темата – Светла Бъчварова, председател на Комисията по земеделие и храни в НС.

Професията ветеринарен техник е шанс за реализация на младите хора, защото фермерите все по-често търсят добре обучени специалисти. С висока оценка за качеството на обучение и с предпочитание от бизнеса се ползват възпитаниците на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в гр. Добрич.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем за приноса на Добруджанския земеделски институт към българското зърнопроизводство.

Какви са пречките пред малките производители на храни у нас да реализират продукцията си и дали някои от регламентите на ЕК не застрашават кулинарните традиции в дадени региони – това е темата на следващия ни репортаж. Поводът за него беше една любопитна дегустация.

Светът отдавна се е пристрастил към маслото, добивано от маслината. Зехтинът, наричан още „течно злато“, влиза в състава на редица медикаменти и е с широко приложение като козметично средство и като лечебен, диетичен или кулинарен деликатес.

Да направиш вкусна и красива торта не е лесно. В тази игра започваш като новак, налага се да извървиш дълъг път, докато станеш майстор сладкар. Както се е случило с Надежда Костадинова.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 28.12.-04.01.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.