1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: За 22-ри път в Добрич се събраха наука и бизнес, за да създадат успешни контакти и да обменят опит

Тази седмица в АГРОФОРУМ: За 22-ри път в Добрич се събраха наука и бизнес, за да създадат успешни контакти и да обменят опит

И още: От 1000 до 1300 кг от декар се очакват от най-нова селекция царевични хибриди

За 22-ри път в Добрич се събраха наука и бизнес, за да създадат успешни контакти и да обменят опит. На традиционното земеделско изложение в сърцето на Добруджа бяха показани последните новости в бранша.
Един от основните фактори за успешна жътва и добри добиви от рапицата е устойчивостта на хибридите на разпукване на шушулките. Ето защо семенарските компании обръщат на това сериозно внимание в разработването на новата си генетика. Дали постигат успех? Вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

В края на този месец ще станем свидели на петото по ред селскостопанско изложение, традиционно провеждащо се в Стара Загора. Организаторите са подготвили специални изненади за посетителите. В продължение на 4 дни градът на липите ще се превърне в място на обмен на информация, бизнес контакти и среща на най-новото от света на агротехниката.
От 1000 до 1300 кг от декар се очакват от царевични хибриди най-нова селекция. Това прогнозираха земеделски производители и агрономи на полски ден в землището на село Асеновец.
Проливните дъждове и преовлажнената почва затрудняват работните операции на полето. При тези условия успяват само тези, които са пригодили експлоатационните си мощности съобразно изискванията на времето. Защото иновативните машини скъсяват срока или както се казва в земеделието: „Ден година храни“.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 09.08.-16.08.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.