1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Използването на насекоми в храните - безопасно ли е?

В АГРОФОРУМ: Използването на насекоми в храните - безопасно ли е?

И още: Рентабилна култура ли е нахутът – споделя земеделецът Николай Чистов

Съгласно стратегически план на България междинните култури стават важна част от земеделското производство, защото влизат в изискванията по ДЗЕС-6 Минимална почвена покривка през периоди и на площи, които са най-чувствителни. Засяването им е една от екологичните практики по Екосхемата за запазване и възстановяване на почвения потенциал. Какви са ползите от междинните култури и изискванията, за да получите допълнително подпомагане.

Около 4 месеца остават до новата реколта от слънчоглед. И притесненията са свързани с изкупната му цена. Повече по темата споделя земеделец Николай Чистов, който е разнообразил производството си с културата нахут.

Свиневъдите са в очакване помощта за хуманно отношение към животните за следващия програмен период да бъде нотифицирана. Какви са опасенията на бранша.

Европейската комисия толерира използването на насекоми в храните. Влезе в сила нов европейски регламент, според който разрешени за употреба са домашните щурци - замразени, сушени или на прах, ларвите на брашнения бръмбар, пролетния скакалец и биволския червей.

 Повече по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – тази събота 17 юни от 07:30 часа само по АГРО ТВ!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.