1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Реализацията на плодовете от малките овощни градини - под въпрос

В АГРОФОРУМ: Реализацията на плодовете от малките овощни градини - под въпрос

Показваме ви добрия пример за адаптация към зелените изисквания на Европа

Кои са темите в предаването АГРОФОРУМ:

В миналото предаване – в рубриката „От Фермата до трапезата“ ви представихме Синан Вейсал, който се занимава с производство на плодове и посадъчен материал. В предишния програмен период има изпълнени проекти за модернизация на стопанството си. Очаква новата аграрна политика с надеждата, че Европа ще продължи да подкрепя доходите му. А той дали е готов от своя страна да изпълнява изискванията на Европа?

На фокус - реализацията на плодовете през предстоящата кампания. Среща с един овощар от Силистренско, който споделя тревогите на бранша.

Ниски изкупни цени на млякото и поскъпнали млечни продукти в търговската мрежа. Каква стратегия за смекчаване на последствията от тази ситуация е предприело едно средно по размери животновъдно стопанство?

С 300 процента по-висока спрямо предходната година е цената на поливната вода. Такъв огромен скок ще навие спиралата на инфлацията още повече казаха земеделски производители. И очакват намеса и подкрепа от страна на държавата.

Всяка година неизвестните пред земеделието стават все повече. Дали заради повишените цените на ресурсите или неблагоприятните климатични условия. Всеки един от тези фактори влияе върху себестойността на продукцията. Защото ако в миналото се гледаше за количеството добив, то днес не по-маловажни са по-ниските разходи.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ тази събота 15 април от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.