1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Канада измериха рекордните 46 градуса

В Канада измериха рекордните 46 градуса

Според синоптиците горещините ще продължат цяла седмица

Почти цяла Северна Америка в момента е в плен на невиждани за сезона горещини. В Канада беше поставен нов температурен рекорд от 46 градуса по Целзий.
 
Вече няколко дни термометрите в обширни региони на Канада и Съединените щати показват повече от 40 градуса. След като горещата вълна обхвана североизточните части на САЩ, тя достигна и западна Канада. В малко градче в провинция Британска Колумбия бяха измерени 46 градуса, най-високата температура за всички времена, както потвърдиха от метеорологичната служба на страната.
 
Подобни стойности има и в много други градове в провинцията, а министерството на околната среда в Отава издаде предупреждение за опасно високи температури за Британска Колумбия и Албърта, както и за части от Юкон, Саскечуан и Северозападните територии. Според синоптиците горещините ще продължат цяла седмица, а стойностите ще са с 10 до 15 градуса над нормалните за сезона.
 
Предупредителни кодове за опасна гореща вълна са в сила и за северозападните щати на САЩ – Вашингтон и Орегон. Високите температури засилват и опасността от горски пожари. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.