1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Във Велико Търново организират първата национална изложба у нас под егидата на WCF

Във Велико Търново организират първата национална изложба у нас под егидата на WCF

До момента 54 са регистрираните за участие домашни любимци

Около 100 котки от цялата страна ще се съберат на 23 юли в ДКС В. Левски" за участие в първата национална изложба у нас под егидата на WCF-World Cat Federation, една от световните фелиноложки асоциации в света, съобщи Диана Монева, цитирана от dariknews.bg. Тя е председател на новосъздадения клуб на любителите на котки „В. Търново", който съвместно с отдел „Култура" към общината, организира събитието. До момента 54 са регистрираните за участие домашни любимци, като сред подалите заявка са и водещи клубове и развъдници за котки от цялата страна. Записването ще продължи до последния момент, така че участващите четириноги могат и да надхвърлят цифрата 100.

Изискванията за включване са еднократна такса от пет лева, от която са освободени членовете на великотърновския клуб, котетата да са с изрязани нокти и задължително да са ваксинирани. По заявките става ясно, че във В. Търново ще пристигнат екземпляри, участвали и печелили награди и в международни изложби. След 8 часа в залата ще могат да бъдат видяни представители на породите: британска късокосместа, шотландска клепоуха, турска ангорска, ориенталска, сиамска, персийска, ангорска, невска маскарадна, сибирска, рандоли, абисинска, манксове и дори донски сфинкс, който е без косми, разказа Диана Монева. Естествено ще има и от други породи, но до участие се допускат и домашни любимци, чиито произход е трудно да се установи. За тях има специална група и разбира се призове. Независимо дали са породисти или не, дали са шампиони и т.н. всички котки са домашни любимци и имат право да се включат, обясни още Диана Монева.

Три допълнителни награди дава общината за най-красиво, най-сладко и най-игриво коте. Организаторите ще връчат на победителите купи и храни, а всеки участник ще получи сертификат и оценъчен лист. Да оцени котките е поканена Татяна Комарова международен експерт на WCF-World Cat Federation. Тя е и председател на един от най- големите клубове обединяващи любители на домашни котки в света, този в Санкт Петербург.

Диана Монева предостави и телефонния си номер-0887 579685,  на който всеки пожелал да запише любимеца си за участие в изложбата и да научи всичко за него може да позвъни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.