1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Тракийският университет става на 20 години

Тракийският университет става на 20 години

Кулминацията на празника е Юбилейната научна конференция с международно участие

Тракийският университет в Стара Загора започна отбелязването на своята двайсетгодишнина. За това време той се утвърди, като едно от най-сериозните учебни заведения в областта на аграрните и ветеринарномедицинските науки. Кулминацията на празника е Юбилейната научна конференция с международно участие на високо ниво в 26 секции. Тя ще се проведе на 19 - 20 май 2015 г. в Стара Загора. Тържествената церемония ще е на 20 май.

С академични спортни срещи започнаха празничните прояви по повод 20- годишнината от създаването на Тракийския университет.

Отборите на старозагорското висше училище по футбол и волейбол  се срещнаха с колегите си от Технически университет – Габрово и Аграрен университет – Пловдив. По повод юбилея Студентският съвет организира рок фестивала „Trakia Student Rock Fest“ на 8-10 май. Академичната общност ще се включи и в пролетния лекоатлетически крос на 17 май.

В отбелязването на годишнината е предвидено още откриване на паметна плоча на един от основателите на университета проф. Въто Груев и изложба с картини, дарени от проф. Илия Димитров.

Честванията „20 години Тракийски университет“ се провеждат под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев. 

Автор: Велизара Цонева

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.