1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Административният съд в Кърджали наложи глоба от 60 000 лв. на ОЦК АД

Административният съд в Кърджали наложи глоба от 60 000 лв. на ОЦК АД

Имуществената санкция, поискана от РИОСВ - Хасково, е за неспазване на осем от условията в разрешителното

Административният съд в Кърджали наложи глоба от 60 000 лв. на ОЦК АД заради неизпълнение на част от условията в комплексното разрешително на завода. Размерът на санкцията не подлежи на обжалване, заяви председателят на съда Виктор Атанасов, цитиран от БТА.

Имуществената санкция, поискана от РИОСВ - Хасково, е за неспазване на осем от условията в разрешителното. Сред тях основни са за неконтролираното изпускане на емисии от вредни вещества в атмосферата, както и емисии на прах и серен двуокис в отпадъчни газове.

Като доводи за неизпълнение на условията от ръководството на ОЦК сочат липсата от технологично време за обявяване на обществена поръчка и избор на външен изпълнител, както и необходимостта от капиталовложения, съчетани с междуфирмена задлъжнялост на предприятието в условията на финансова криза.

Посочените доводи не са приети от състава на съда заради периода от 4 години - от датата на издаване на разрешителното през 2006 г. до проверката на РИОСВ - Хасково в края на 2010 г. Това е най-голямата санкция досега, потвърждавана от Административния съд в Кърджали, уточнява председателят на институцията Виктор Атанасов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.