1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Близо 200 000 души са посетили Ботаническата градина в Балчик от началото на годината

Близо 200 000 души са посетили Ботаническата градина в Балчик от началото на годината

Общият спад на посетителите този сезон е с около 5%

Лек спад на посетителите отчитат тази година в Ботаническата градина в Балчик в сравнение с предходната. Това каза Ина Манчева, ръководител на градината, цитирана от Агенция "Фокус". Тя добави, че все пак традиционно има интерес от страна, както на чуждестранни, така и на родни посетители и уточни, че всеки, който идва по Северното Черноморие прави всичко възможно да посети Ботаническата градина, която се е превърнала в почти задължителна туристическа дестинация и влиза в туроператорските пакети.

По отношение на отлива на туристи Манчева подчерта, че тази година по нейни наблюдения и без да има, категорични предварителни данни, то най-сериозният отлив е от румънски туристи, като коментира, че те са били много по-малко в сравнение с миналата година.

Общият спад на посетителите този сезон е с около 5%. Ина Манчева добави, че около 200 000 са били посетителите тази година, а освен това оборотът от посещенията също не е презентативен, защото голяма част от хората идват в градината по най-различни програми- европейски, учебни, научни други програми, а освен това се организират и много пленери. Съответно тези хора не заплащат такса, защото преди всичко „Ботаническата градина е част от едно Висше учебно заведение и нашата основна функция не е туристическа”, каза още Манчева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.