1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бургаските солници предлагат на своите гости по-добри условия за ползване

Бургаските солници предлагат на своите гости по-добри условия за ползване

Осигуре е и по-лесен достъп до морето

Бургаските солници вече предлагат на своите гости по-добри условия за ползване и по-лесен достъп до морето.

Посетителите, излизащи от топлия басейн с лугата и тези, намазани с черната кал имат на разположение душове. Освен това те могат бързо и удобно да стигнат до плажната ивица и морето, благодарение на пътеката от дървени скари и стъпала. Пътеката, която води до басейните с луга, е обезопасена с перила, пише ГрадътБГ.

Велостоянки, монтирани от община Бургас, осигуряват безопасния престой на велосипедите, които са сред най-често използвания транспорт до басейните с кал и луга. Придвижването с автомобил също бе улеснено, след като преди повече от месец община Бургас ремонтира пътя между надлез Каблешково и бариерата при солниците.

Достъпът до популярните в Бургас и страната бани за калолечение ще бъде допълнително подобрен след предстоящия ремонт на вътрешно-ведомствения път, минаващ непосредствено до басейните със сол и луга, уточняват от пресцентъра на общината.

Черната кал способства за бързото зарастване на костни счупвания и лекува почти всички кожни болести, артрити и редица други заболявания, благодарение на високото съдържание на калций, йод и фосфор. Малко хора обаче знаят, че освен да лекува, калта има свойствата да разкрасява и подмладява.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.