1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина предимно значителна

Днес облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина предимно значителна

Максимални температури - между 3 и 8°

Днес облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина предимно значителна, ниска. Само на отделни места ще превали слабо - в южните райони - дъжд, на север и в планините - сняг. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 3 и 8°. В София - около 4°.

Атмосферното налягане ще се повиши и вече ще е значително по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. В по-ниските части вятърът ще се ориентира от североизток, но ще остане слаб, а по най-високото ще продължи да духа от запад-северозапад, умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, над северната част от крайбрежието предимно значителна и на места там през нощта и преди обяд ще превали сняг. Вятърът и там ще се ориентира от север-североизток и главно по Северното Черноморие ще се усили. Максимални температури - до 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.