1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. До края на месец юли се очаква възстановяване на плащанията по Оперативна програма "Околна среда"

До края на месец юли се очаква възстановяване на плащанията по Оперативна програма "Околна среда"

Снимка:

Това заяви министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов

Нашето очакване е възстановяването на плащанията по Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) да стане до края на юли, когато можем да представим и първия сертификат с отразените финансови корекции. Това каза в интервю за БТА министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов, цитиран от Дарик радио.

По думите му дали да има парк "Българско Черноморие", и какъв да бъде той трябва да прецени Народното събрание и това решение не е в компетенциите на екоминистерството.

Очаква се следващата година да заработи пилотен проект на р. Искър - част от Национален център за управление на водите в реално време. В момента регионалните екоинспекции проверяват къде има запушени шахти, незаконни сметища.

На Басейновите дирекции е разпоредено описването на сухите реки в страната, каза министърът във връзка с наводненията в страната.

МОСВ подкрепя предложението за удължаване на срока, в който физически лица могат да предават метални отпадъци срещу заплащане. Очаква се удължаването да бъде по-малко от исканото от бизнеса - до края на 2015 г.

Очаква се изработването на изцяло нов Закон за управление на отпадъците, но от следващото Народно събрание.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.