1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Доброволци залесиха 23 дка на територията на Държавно горско стопанство – София

Доброволци залесиха 23 дка на територията на Държавно горско стопанство – София

Всяка година се наблюдава увеличаване броя на желаещите, които искат да се включат в засаждането на фиданки

Доброволни организации се включиха в пролетното залесяване на територията на Държавно горско стопанство (ДГС) – София в последните няколко дни. По традиция представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” бяха сред най-активните участници. 35 пожарникари и млади огнеборци залесиха около 6 дка иглолистни култури от смърч в местността „Офелиите” в природен парк „Витоша”.  

Представители на столичния инспекторат също се включиха в засаждането на фиданки. Те залесяваха в местността „Дълга поляна” в района на Горско-стопански участък – Кремиковци. На площ от 3 дка бяха посадени култури от червен дъб.

Друга група от 55 човека, организирала се в социалните мрежи, залесиха със смърч близо 10 дка. Те си бяха разпределили райони от природен парк „Витоша”.

Техният пример бе последван също от доброволци, които извършиха попълване на двегодишни залесени култури от бял бор и планински ясен на площ от 4 дка в района на Горско-стопански участък Нови Искър, местността ”Полянска могила”.     

Служителите от ДГС – София и ДПП „Витоша” предварително определят, подготвят и почистват местата за залесяване и попълване, осигуряват експертна помощ, фиданки и оказват съдействие при реализирането на инициативите.

Залесяването от доброволци се превръща в традиция и всяка година се наблюдава увеличаване броя на желаещите, които искат да се включат в засаждането на фиданки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.