1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експерти от столичната екоинспекция затвориха инсталацията за третиране на болнични отпадъци към ВМА

Експерти от столичната екоинспекция затвориха инсталацията за третиране на болнични отпадъци към ВМА

Инсинераторът няма монтирани системи за непрекъснати собствени и периодични измервания

Със заповед на директора на РИОСВ - София, експерти от екоинспекцията съвместно с представител на Областна администрация София-град, затвориха инсталацията за третиране на опасни болнични отпадъци към ВМА, предаде БНР. Оператор на инсинератора е фирма "Медиком" ЕООД.

При извършена проверка на място през юни 2011 г. е констатирано, че в инсинератора няма монтирани системи за непрекъснати собствени и периодични измервания. Дадено е предписание в едномесечен срок да бъдат монтирани тези системи. При направена последваща проверка е констатирано неизпълнение на предписанието, т.е. дружеството не е изпълнило задължителните изисквания дадени в разрешението за дейност с отпадъци.

Проверката на инсинератора към ВМА е направена след постъпили жалби в столичната екоинспекция за замърсяване на атмосферния въздух в района на академията.

Инсинераторьт ще бъде затворен до монтиране на системата за непрекъснати измервания и системата за периодични измервания на емисии вредни вещества с цел преустановяване на вредните последици за околната среда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.