1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изграждат нова канализационна мрежа в Стара Загора

Изграждат нова канализационна мрежа в Стара Загора

Проектът е за 39 млн. лева по Оперативна програма „Околна среда"

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще подпишат договор за изпълнение на „Интегриран воден проект за Стара Загора". Подписването е на 1 юни от 9.45 ч. в Калиста Спа Хотел на Старозагорските минерални бани, предаде Дарик радио.

Проектът е за 39 млн. лева по Оперативна програма „Околна среда" и включва строителство на нова канализационна мрежа в съответствие с капацитета на ПСОВ и канализационна мрежа в с. Богомилово. Срокът за изпълнението му е до края на 2014 година.

След подписването на договора ще се проведе Дванадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г." На него ще бъде представен физическият напредък по програмата, както и одобрен Годишния доклад за напредъка за 2011 година.

В програмата са включени още: представяне и одобряване на допълнение към ОПОС: определяне на ПУДООС като конкретен бенефициент по програмата, представяне и одобряване на критерии за оценка във връзка с процедура за предоставяне на БФП на ПУДООС за закриване на депа, представяне на концепция за програмиране на следващия програмен период и представяне на проекти по програмата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.