1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изграждат приют за кучета във Видин

Изграждат приют за кучета във Видин

Той ще е с първоначален капацитет за над 100 кучета

Община Видин ще изгради нов модерен приют, с който да бъде разрешен проблемът със скитащите бездомни кучета. Това съобщи кметът Румен Видов  на заседанието на Общински съвет-Видин, пише dariknews.bg. „Отреден е терен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждане на приюта с площ 29 дка. в близост до парк „Нора Пизанти", допълни Видов.

Той поясни, че забавянето на проектирането е причинено от процедурата за преактуването на имота от държавна в общинска собственост и отреждането му за безвъзмездно ползване от община Видин. В края на месец декември 2010 година МРРБ издаде положително становище.

Предстои преработване на Подробния устройствен план, във връзка с новото предназначение на имота и проектиране на приюта. Общата стойност за изграждането му ще е около 240 000 лева, заложени в бюджета на общината за 2011 година. Приютът ще е с първоначален капацитет за над 100 кучета.             

През 2010 година врати във Видни отвори и общинската амбулатория за кастрация на кучета. В нея продължават да се извършва кастрация, обезпаразитяване и ваксиниране срещу болестта бяс по животните. „Това е първата амбулатория, приютът също ще е първи за територията на област Видин", заяви още видинският кмет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.