1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова дава на прокурор "Екоравновисие"

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова дава на прокурор "Екоравновисие"

Снимка:

Установени са груби нарушения в дейността на предприятието, свързани с овладяването на популацията на безстопанствените кучета

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще изпрати в прокуратурата доклада на отдел "Вътрешен контрол" към общината за нарушенията в дейността на "Екоравновесие" в периода 1 януари 2010 г. - 30 април 2011 г. Това съобщи пресцентърът на общината.

Проверката на отдела е установила груби нарушения в дейността на предприятието, свързани с овладяването на популацията на безстопанствените кучета.

Сред тях са нарушения на Закона за обществени поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, на Закона за устройство на територията и клаузите за наемни правоотношения.

Например за окосяване на 6,5 декара в Горни Богров са платени около 740 лева на декар, а за 3 декара в с. Сеславци - 900 лева на декар. Тези цени превишават над 20 пъти средните за територията на София.

Установени са финансови нарушения при възложени строително-монтажни работи в приютите в Горни Богров и с. Сеславци.

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова освободи от поста му в началото на май директора на общинското предприятие "Екоравновесие" Петър Петров и назначи за временно изпълняващ длъжността Илиян Кърджев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.