1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кризисна ситуация в Торонто, предизвикана от силни дъждове

Кризисна ситуация в Торонто, предизвикана от силни дъждове

Снимка:

Над 300 000 души в в 2,6-милионния град са без ток

Кризисната ситуация в Торонто, предизвикана от силните дъждове, се влошава с всеки час, предаде ИТАР-ТАСС. Улиците на града са залети, като на места водното равнище достига два метра, потопени са стотици автомобили, движението на метрото на практика е спряно.

Властите призовават гражданите по възможност да не напускат домовете си. Стихията блокира хиляди хора във влакове до предградията, като пожарната и спасителните служби евакуират пътниците, отбелязва БТА.

На горещата телефонна линия непрекъснато се получават призиви за помощ от хора, блокирани в автомобилите си. На международното летище "Пиърсън" са отложени или отменени десетки полети.

Засега няма съобщения за загинали или ранени. Над 300 000 души в 2,6-милионния Торонто са без ток, съобщава местната телевизия Си Ти Ви нюз.

В близкия град Мисисога, част от агломерацията "Голямо Торонто" с население над 5 милиона души, без осветление са 700 000 души. По данни на синоптиците за по-малко от денонощие в града са се излели 90 мм валежи. Очаква се проливните дъждове да продължат в близките часове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.