1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Асен Личев отхвърли искане за налагане на ПАМ за имот в Синеморец

Министър Асен Личев отхвърли искане за налагане на ПАМ за имот в Синеморец

Мотивите на МОСВ са, че посоченият имот попада в зона, отредена за урбанизирана територия

Министърът на околната среда и водите Асен Личев отхвърли искането на Тома Белев, председател на УС на Асоциацията на парковете в България, за налагане на принудителна административна мярка (ПАМ) за спиране на строителството в имот в землище Синеморец, община Царево, област Бургас. Инвестиционното предложение е за вилна, двуетажна сграда, предназначена за собствени нужди, като отпадъчните води ще се заустват във водоплътна изгребна яма.

Мотивите на МОСВ са, че посоченият имот попада в зона, отредена за урбанизирана територия (вилна зона), съгласно действащия устройствен план на Община Царево; промяната на предназначението на имота от земеделска земя за неземеделски нужди е извършена по реда на Закона за опазване на земеделските земи; инвестиционното предложение е съгласувано след проверка за допустимостта му спрямо режимите на Природен парк „Странджа“, въведени със Закона за защитените територии и заповедта за обявяването на парка.

В писмото на министъра е посочено, че в конкретния случай не са налице правни основания за налагането на ПАМ на основание на Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за защитените територии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.