1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над страната днес ще бъде предимно слънчево

Над страната днес ще бъде предимно слънчево

Максималните температури ще са между 27 и 32°, в София около 28°

В страната днес ще бъде предимно слънчево, а вятърът слаб от юг. Макар и за кратко, времето в равнините може да се характеризира и като горещо. Максималните температури ще са между 27 и 32°, в София около 28°. Късно след пладне над планинските райони на Западна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е много малка. През нощта от запад ще започне заоблачаване, а чувствителна промяна на времето очакваме утре, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Красимир Стоев, цитиран от агенция КРОСС.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево и топло. Дневна температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 14°. След пладне над масивите в Западна България ще се развие купеста облачност и на изолирани места там е възможно за кратко да превали. Вятърът по билата ще е от юг - умерен. През нощта от запад ще се заоблачава, а вятърът ще се усили.

Над Черноморието времето ще е слънчево. Вятърът ще е слаб, от южната четвърт. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде слабо - около 1 бал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.