1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Национален парк "Централен Балкан" получи регистрация по схемата за екоуправление EMAS

Национален парк "Централен Балкан" получи регистрация по схемата за екоуправление EMAS

Събитието съвпада с тържественото честване на 20-годишнината от създаването на парка

Централният офис на национален парк "Централен Балкан" в Габрово е получил регистрация по схемата на европейския съюз за управление по околна среда и одит (EMAS - ) с решение на министъра на околната среда Нона Караджова. Събитието съвпада с тържественото честване на 20-годишнината от създаването на националния парк. Дирекцията на "Централен Балкан" е втората организация с ЕМАS в страната след Фондация "Тайм - екопроекти" и първата публична администрация.

EMAS се смята за една от най-надеждните и престижни системи за управление по околна среда. Тя е доброволен инструмент и логото на EMAS е своеобразна гаранция пред обществото и бизнес партньорите, че съответната организация спазва законодателството в областта на околната среда и е поела ангажимент за непрекъснато подобряване на екологичните си резултати, ангажираността на служителите си, прозрачността и публичния достъп до политиката и екологичните постижения си постижения.

В резултат схемата EMAS освен визитка за екологична отговорност е и начин за оптимизиране на производствените процеси, намаляване на въздействието върху околната среда икономия на ресурси и пари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.