1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Няма опасност от преливане на яз. „Ивайловград"

Няма опасност от преливане на яз. „Ивайловград"

В това на място се увери днес областният управител на Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис

Към настоящия момент няма опасност от преливане  на яз. „Ивайловград" и наводняване на селища в гръцкия пограничен район. В това на място се увери днес областният управител на Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис. Гръцкият монарх и екипът му лично видяха какво е състоянието на яз. „Ивайловград". Те бяха на спешна визита в България, поискана от г-н Янакидис по повод обилните валежи и повишеното ниво на река Арда, информира Дарик.

Областният управител Ирена Узунова посрещна гръцката делегация в Ивайловград, където на работна среща български експерти дадоха подробна информация за нивото на водните обекти в района. Няма опасност от наводнения от преливане на яз. „Кърджали", „Студен кладенец" и „Ивайловград", формиращи каскада „Арда". Преливане има само при двата странични преливника на яз. „Ивайловград", което е с дебит 24 куб.м/сек и не представлява опасност за населени места.

Аристидис Янакидис, двамата негови заместници, главният изпълнителен секретар на администрацията и кметовете на Орестиада, Александруполис и Димотика бяха уверени, че първостепенна грижа на българските власти е опазване живота, здравето и имуществото на гражданите. Периодично властите в гръцкия трансграничен район ще получават от областната администрация в Хасково информация за нивата на водните обекти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.