1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Бургас организира "зелени" инициативи

Община Бургас организира "зелени" инициативи

“Европейската седмица на мобилността“ обхваща периода 16-22 септември

С макети на летяща чиния, подводница и ретро велосипед бе открита “Европейската седмица на мобилността“ в Бургас. Седмицата обхваща периода 16-22 септември. Нестандартните макети са разположени  пред  КЦ “Морско казино”,  “Часовника”  и на площад  “Тройката”.  Идеята на инициативата е  гостите и жителите на града сами да изберат най-подходящия за градски условия транспорт.

Всеки ден от 17:30 до 19:00 ч. на “Тройката” Ролерклуб – Бургас ще провежда училище за ролеристи и ще предоставя детски ролери под наем, пише greentech.bg.

Всички желаещи да се включат в "зелените" инициативи, организирани от община Бургас, могат да се възползват от система за наемане на общински колела. Безплатен велосипед ще се предоставя само срещу направена заявка и само за времето на посоченото събитие. Заявките ще се приемат на: facebook.com/VeloBurgas и veloburgas@abv.bg.

До 22 септември пред сградата на общината ще се проведе и изложба, включваща всички транспортни политики и проекти за градската мобилност на община Бургас. Там на място всички заинтересовани ще могат обстойно да се запознаят с  плановете и бъдещите проекти за модернизация  и актуализация на  градския транспорт за територията на град Бургас.

За всички събития в рамките на Европейска седмица на мобилността общинския превозвач Бургасбус ще осигури безплатно придвижване на лицата с ограничена мобилност чрез предварително направена заявка за услугата “Позвъни и се вози”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.