1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откриха първия "зелен" маршрут в софийската зоологическа градина

Откриха първия "зелен" маршрут в софийската зоологическа градина

Там може да се видят редки дървета от различни краища на света

Световният фонд на екологичната орагнизация WWF и софийският зоопарк откриха първия "зелен" маршрут в зоологическата градина. Там може да се видят редки дървета от различни краища на света, предаде БНР.

"Интересните дървесни видове са разположени на територията на целия зоопарк и в момента са представени 40 вида дървета. Нашите посетители, разхождайки се и запознавайки се с животинския свят, могат вече да научат за флората. С тези думи Катерина Зарева от Екологичния научно-изследователски център в зоопарка приканва любителите на флората и фауната да открият своето дърво в зоологическата градина.

Едно от най ценните дървета - мамонтовото дърво или гигантската секвоя, можете също да видите в зоопарка. Нели Дончева от WWF обяснява за него: Един от гигантите в растителното царство. То произхожда от Северна Америка и по-скоро от западните склонове на Сиера Невада, планината в Калифорния, изключително красиво дърво, огромно, достига до височина до 95, има и дървета до 100 метра, а пък обиколката на стъблото над 10-15 метра, обяснява за него Нели Дончева от WWF.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.