1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Подобряват екологичното състояние на община Бяла със средства по ОП "Околна среда"

Подобряват екологичното състояние на община Бяла със средства по ОП "Околна среда"

Проектът е на обща стойност за над 13 млн. лв.

Кметът на община Бяла Анастас Трендафилов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност.

Договорът е за изпълнение на проект за "Подобряване екологичното състояние на община Бяла чрез изграждане и реконструкция на инженерна ВиК инфраструктура на град Бяла, ЗВКО "Чайка" и местност "Глико".

Договорът е на обща стойност за над 13 млн. лв. Основната цел на проекта е подобряване екологичното състояние на община Бяла, модернизиране на инфраструктурата за питейни води и постигане на съответствие с Директивите на Европейската икономическа общност, чрез изграждане и реконструкция на инженерна ВиК инфраструктура. По проектът ще бъдат изпълнени следните дейности – изграждане на 13,439 км канализационна мрежа (в т.ч. колектори), 2 броя канални помпени станции, 7,668 км водопроводна мрежа и реконструкция на 1,365 км водопроводна мрежа, отбелязва БГНЕС.

С изпълнение на дейностите по проекта ще бъдат намалени загубите на питейна вода, ще бъде подпомогнато значително развитието на новите територии в района на град Бяла, като по този начин ще се подобри жизнения стандарт на населението и ще се спомогне за увеличаване на брутния вътрешен продукт на Бяла и региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.