1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Преструктурирана е администрацията в системата на МОСВ

Преструктурирана е администрацията в системата на МОСВ

С промените броят на служителите се намалява от 436 на 413

Правителството одобри промени в три нормативни акта, с които се преструктурира и оптимизира администрацията в системата на Министерството на околната среда и водите. С промените броят на служителите в МОСВ се намалява от 436 на 413. Функциите на Дирекция „Европейски и международни проекти”, която се закрива, се поемат от дирекциите „Координация по въпросите на ЕС и международно сътрудничество” и „Управление на отпадъците и опазване на почвите”.

Преструктурирането на административни звена и на щатни бройки е обусловено от намалелите ангажименти по Програма ИСПА и подобряването на организацията на работа на администрацията.

Функциите на Дирекциите „Кохезионна политика за околна среда” и „Фондове на Европейския съюз за околна среда” се обединяват в новосъздадената Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда”. Главната дирекция е управляващ орган на ОПОС за настоящия и следващия програмен период.

В администрацията на Изпълнителната агенция по околна среда се осъществява преразпределение в щатната численост на персонала. Предвижда се изпълнителният директор да се подпомага от заместник-изпълнителен директор. Урежда се възможност изпълнителният директор със заповед да създава дирекционен съвет и експертен екологичен съвет, които имат за цел да го подпомагат при изготвянето на проекти на нормативни актове и вземането на организационни решения. Измененията са свързани и с прецизиране на текстове и привеждането им в съответствие с действащата нормативна уредба по опазване на околната среда.

С цел предотвратяване на трудности и пречки пред бизнеса и гражданите във връзка с предоставяните административни услуги и за по-голяма ефективност на контролната дейност, числеността на РИОСВ-Монтана е увеличена с една щатна бройка за сметка на Регионалната лаборатория във Враца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.