1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Протест на еколози срещу застрояването на Иракли

Протест на еколози срещу застрояването на Иракли

Той е организиран от Коалиция "За да остане природа в България"

Протест срещу застрояването на Иракли и срещу опитите за узаконяване на незаконните строежи в Националния парк "Пирин" организират от Коалиция "За да остане природа в България".

"В случая с Иракли става въпрос за дългогодишен процес. Там отново ще може да се строи, тъй като държавата не си е свършила добре работата. А в случая с Пирин се наблюдава точно обратното – държавата се опитва да направи всичко възможно да продължи поддържането на концесията на ски зона "Банско" въпреки направени нарушения там." Това каза в предаването "Преди всички" на БНР Константин Иванов от Световния фонд за дивата природа – България, част от Коалиция "За да остане природа в България".

Той обясни, че държавата е поканили ски инвеститорите да напишат Закон за планината, без да са поканени представители на неправителствени организации.

Константин Иванов критикува управляващите и за бездействието по предложението на природозащитници за създаване на Парк "Българско Черноморие", който да включи всички незастроени плажове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.