1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Регионалното депо за битови отпадъци на Бургас и пречиствателна станция пострадаха от наводненията

Регионалното депо за битови отпадъци на Бургас и пречиствателна станция пострадаха от наводненията

Снимка:

Компрометирана е част на дренажната система

Регионалното депо за отпадъци е пострадало от наводненията като е компрометирана дренажната система. Операторът е уведомил РИОСВ в Бургас. Предприемат се аварийни действия, съгласно комплексното разрешително. Към момента няма отпадъци извън тялото на депото. Временно е преустановена работата му до отстраняване на щетите. Ще се организира среща на областния управител с кметовете на 9-те общини, които депонират отпадъците си там, за да се определят временни площадки за съхранение на битовите отпадъци. Това ще продължи  до възстановяване на нормалния режим на работа, съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Министърът  посети най-пострадалия район, село Черни връх, по разпореждане на премиера Бойко Борисов, заедно с министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Тримата се запознаха на място със ситуацията, причинена от обилните дъждове. Министрите ще предложат и мерки за овладяване на последиците от бедствието.

Наводнена е и пречиствателната станция в Горно Езерово. Станцията е преустановила работа. След преминаване на оттока на водите ще се оценят щетите и ще се направи необходимото за бързото възстановяване на работата й,  увери министър Димов. 

Той бе категоричен, че няма риск при пречистването на водата, както и за  депото за битови отпадъци, и допълни, че към момента това са двата основни проблема от компетенциите на МОСВ, възникнали след  обилните валежи в област Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.