1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Барселона се проведе последната корида на Каталония

В Барселона се проведе последната корида на Каталония

Законът, забраняващ коридите, беше приет от автономния парламент през юли миналата година след петиция на защитници на животните

Фенове на битките с бикове наблюдаваха в Барселона последната корида. Тя беше организирана на градската арена, след като Каталония забрани тези традиционни испански спектакли, съобщи Би Ти Ви.

Законът, забраняващ коридите, беше приет от автономния парламент през юли миналата година след петиция на защитници на животните. Той влиза в сила през януари 2012 година, но вчерашната корида в Барселона беше последна, тъй като с нея приключи и сезонът на борбите с бикове.

Каталония е вторият испански регион, наложил забраната, след Канарските острови през 1991 година. Пред арената в Барселона снощи се беше събрала група противници на коридите, които коментираха, че това е само малка победа и че ще продължат кампанията си, докато забраната бъде въведена в цяла Испания.

Федерацията на бикоборците на свой ред събира подписи под петиция за отмяна на забраната, настоявайки, че борбите с бикове са част от културното наследство на Испания и че тяхната забрана е посегателство върху свободата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.