1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Благоевград стартира залесителна акция

В Благоевград стартира залесителна акция

На 4-и април е Регионалното откриване на „Седмица на гората 2012”

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” съвместно със служители от Югозападното държавно предприятие и  горската дирекция в Благоевград,  ще засадят фиданки от топола в местността "Рибарниците". Залесителната кация  е по повод Седмицата на гората, която е под мотото "Децата за гората", информира Дарик радио.

На 4-и април е Регионалното откриване на „Седмица на гората 2012” - съвместна инициатива на Югозападното държавно предприятие и РДГ Благоевград. Доц. д-р Янчо Найденов ще говори на тема: „Предизвикателствата на 21-ви век, горите и горските територии”. По-късно ще бъдат наградени участниците в конкурсите за есе на тема: „Какво е за мен гората?” и рисунка на тема: „Гората и четирите годишни сезона”.

В разсадник "Къщата" зам.-директорът на „ДГС Благоевград”-инж. Петко Ангелов, ще изнесе открит урок по „Възпроизводство на гората” с учениците от III ОУ „Димитър Талев”. След това ще бъде отличен  „Най-добър приятел на гората” от съвместно жури от ученици, служители на ЮЗДП и ТП „ДГС Благоевград” и ръководството на училището.

В същия ден Югозападното държавно предприятие ще подари на граждани фиданки от различни дървесни и храстови видове за облагородяване на междублокови пространства и дворни места.

На 5-ти април е предвидена традиционна среща на служители на ЮЗДП и ТП „ДГС Първомай” с лесовъди-ветерани, посещение на насаждение от корков дъб в местността "Ташков габър" и символично залесяване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.