1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Брюксел започна "Зелена седмица" 2012

В Брюксел започна "Зелена седмица" 2012

Мотото на най-голямата европейска конференция, посветена на околната среда, е "Предизвикателството пред водата - всяка капка е важна"

Под мотото "Предизвикателството пред водата - всяка капка е важна" вчера, 22 май, в Брюксел започна най-голямата европейска конференция, посветена на околната среда, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.

Тридневната конференция се провежда в рамките на годишното издание на "Зелена седмица" (22 - 25 май), което е посветено на водата.

Заинтересовани страни, неправителствени организации, представители на държавните администрации и служители на ЕС търсят решения на основни проблеми в областта на водните ресурси, например гарантирането на запасите от вода с добро качество на фона на бързото нарастване на населението и все по-силно изразените изменения на климата.

Организации и дружества представят най-добрите практики на изложение с 52 щанда, а сред многобройните паралелни мероприятия са премиери на филмите "La Soif du monde" ("Жаждата на света"), "Oceans" ("Океани"), и "Africa Turns Green" ("Африка по пътя на екологичното развитие").

През тази седмица ще бъдат раздадени и Европейските бизнес награди за околната среда, които поощряват новаторските фирми, успешно съчетаващи иновации, конкурентоспособност и изключителна грижа за околната среда, ще се състои и Европейската конференция за водите - среща на високо равнище на заинтересованите страни.

"Водата е жизненоважен ресурс, върху който човешката дейност оказва огромно въздействие. Надявам се в рамките на Зелената седмица стотиците експерти и заинтересовани страни, събрани тук, да помогнат за доразвиването както на съществуващата политика, така и на нови идеи, за да може този ценен ресурс да бъде съхранен за благото на всички нас", заяви еврокомисарят по околна среда Янез Поточник.

Целия материал за "Зелена седмица" 2012, която се провежда в Брюксел, четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.