1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна подготовката на кампанията „Да изчистим България за един ден"

Започна подготовката на кампанията „Да изчистим България за един ден"

Доброволческата акция тази година ще се проведе на 20 април

Най-мащабната доброволческа акция у нас ще се проведе на 20 април. Миналата година в кампанията „Да изчистим България за един ден" се включиха над 300 хиляди души. По събраните 26 хиляди тона отпадъци страната ни се нареди на първо място по ефективност в деня на чистене, а по численост ни изпреварват само шведите.

С 20-те си хиляди участници Враца е сред отличниците и затова сега оттук тръгва подготовката за голямото чистене. Врачани са амбицирани тази година да се представят още по-добре като събират отпадъците разделно.

„Ние като областна администрация се ангажираме да осигурим различни по цветност чували, така че да има възможност тези отпадъци да не се изхвърлят на депата, а да бъдат оползотворени след това”, обясни Валентин Литов, зам-областен управител на област Враца, цитиран от bTV.

Седмицата между 1 и 7 април е определена за маркиране върху виртуалната карта на най-мръсните зони, които ще чистим на 20 април. Новото тази година е, че ще можем да вкарваме данни и чрез мобилните си телефони.

"Доказахме, че можем да изчистим България, след като на 12 май  изчистихме 530 сметища, вярвам, че каузата ни е възможна и през 2013-та”, заяви Мария Лазарова, ръководител на проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.