1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Жълт код е обявен в 19 области на страната заради влошената метеорологична обстановка

Жълт код е обявен в 19 области на страната заради влошената метеорологична обстановка

Това съобщава на интернет страницата си НИМХ при БАН

Жълт код е обявен в 19 области на страната заради влошената метеорологична обстановка, съобщава на интернет страницата си НИМХ при БАН.

В областите Монтана, Враца, София, София –област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив , Ловеч и Габрово валежите от сняг ще образуват снежна покривка от 10 сантиметра.

В област Смолян ще вали сняг, който в по-ниската част от областта временно ще премине в дъжд. Очаквани количества на валежите между 10 и 15 л/кв. м. В Хасково ще вали предимно дъжд. Очаквани количества до около 15 л/кв. м. В област Кърджали ще вали дъжд, в по-високата част от Родопите - сняг. Очаквани количества до около 15 л/кв. м.

В областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище след обяд ще завали дъжд, който през нощта срещу ще премине в сняг. Очаквани количества на валежите - предимно между 10 и 15 л/кв.м. До сутринта ще се образува снежна покривка до 10 см. През нощта ще духа умерен, временно силен, вятър от запад-северозапад и ще има виелици и навявания.

Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време. Метеоролозите съветват да бъдем внимателни, да сме в течение на очакваните метеорологични условия и да избягваме рисковете.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.