1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зоологическата градина в австрийския град Залцбург се радва на новото си попълнение - новороден тапир

Зоологическата градина в австрийския град Залцбург се радва на новото си попълнение - новороден тапир

Служителите на парка все още не могат да определят пола на животинчето

Зоологическа градина в австрийския град Залцбург се радва на новото си попълнение - новороден тапир. Служителите на парка все още не могат да определят пола на животинчето, но с удоволствие се грижат за него, информира БНТ.

Новородените тапири, както и този, обикновено са на бели райета и точки. Служителите на парка споделят, че животинчето ще бъде показано на посетителите най-рано по великденските празници. Сега то живее в изолирана клетка със своята майка. Тапирите се срещат рядко в зоологическите градини и австрийският парк е едни от малкото, където посетителите могат да им се порадват.

В природата този вид животни се срещат в Южна Америка. Те са род нечифтокопитни бозайници с къса дебела опашка и мека еластична зурла, наподобяваща слонски хобот. На тегло достигат до половин тон. Тапирите са роднини както на конете, така и на носорозите, но на външен вид не приличат нито на едните, нито на другите. Когато се хранят, използват носа си, за да отместват предмети, а пасат трева като конете. Тапирите са активни през нощта и обикновено живеят в горски райони близо до блата и реки. Те са умели плувци и често се крият от неприятелите си във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.