1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Актавис разшири единствения в света фармацевтичен завод, който работи само с възобновяема енергия

Актавис разшири единствения в света фармацевтичен завод, който работи само с възобновяема енергия

Предприятието има пълна акредитация да снабдява пазарите на ЕС

Актавис Груп, четвъртата най-голяма генерична фармацевтична компания в света, официално откри новото разширение на фармацевтичния си завод в Исландия, съобщиха от компанията. Предприятието се захранва единствено с геотермална енергия и не изхвърля вългероден двуокис по време на производствения процес. Заводът не използва никакви други твърди или течни горива. Предприятието има пълна акредитация да снабдява пазарите на ЕС.

На церемонията по откиравнето присъстваше президентът на Исландия Олафур Рагнар Гримсон и членове на парламента. Клаудио Албрехт, главен изпълнителен директор на Актавис, каза: "Заводът използва 100% геотермална енергия, ето защо той е най-екологично чистото фармацевтично предприятие в света. Той е сертифициран по международния стандарт за околна среда ISO14001, както и по OHSAS18001 - стандарт за здраве и безопасност на труда, което отразява силната ангажираност на нашата компания за опазването на околната среда, безопасността и здравето. С тази инвестиция увеличаваме произовдствения капацитет на завода в Исландия с 50%, като това ще допринесе за значително увеличение на присъствието ни за пазарите на ЕС.”

След разширяването, производственият капацитет на фармацевтичния завод на Актавис в Хафнарфйордур, Исландия, вече е 1.5 млрд. таблети, като 96% от тях се изнасят за европейските пазари. Инвестициите на Компанията в разширението възлизат на около EUR 8 млн.

Актавис произвежда лекарствени продукти в 14 фармацевтични завода, които се намират в 12 различни държави: САЩ, България, Исландия, Китай, Италия, Индия, Индонезия, Румъния, Русия, Сърбия и Обединеното кралство. Общият производствен капацитет на всички заводи на Актавис Груп възлиза на 24 милиарда таблетки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.