1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Израел има интерес за внос на български земеделски и хранителни продукти

Израел има интерес за внос на български земеделски и хранителни продукти

Интересът е към българските вина, млечните продукти, розовото масло и пчелните продукти

„Българското земеделие има потенциала да задоволи засилващия се интерес на Израел към разширяване на вноса на български земеделски и хранителни продукти“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на работна среща с Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в София и г-н Исак Бен–Давид, заместник-генерален директор на дирекция „Международна търговия и международни отношения“ към Министерство на земеделието на Израел.

Васил Грудев подчерта, че интересът е към българските вина, млечните продукти, розовото масло и пчелните продукти. Той изрази готовност от страна на Министерството на земеделието и храните да се оказва съдействие и да се насърчават всички инициативи, които са в интерес на взаимноизгодното двустранно сътрудничество. 

От своя страна Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България заяви, че „Земеделието е един от Вашите истински ресурси. Имате земята, водата и климата, а ние имаме опита, знанието и технологиите. Ако искаме да направим революционна промяна, трябва да мотивираме населението да се занимава със земеделие“, каза още израелският посланик.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.