1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Kaufland: Българинът узрява за меките плодове

Kaufland: Българинът узрява за меките плодове

Всички плодове и зеленчуци под марката „Брей!“ са 100% български със сертификати за качество, сред които и международният сертификат GLOBAL G.A.P.

  • Търсенето на ягоди расте последните 3 години
  • Специални хладилни витрини запазват свежестта и качеството им в хипермаркетите на ритейлъра

С близо 40% се е повишило търсенето на ягоди от 2020 г. насам. Това показват данните на най-големия ритейлър у нас. Вкусът на плодовете е водещият мотив при избор на потребителя, сочат още данните на Kaufland. За да предлага на регалите в магазинната си мрежа напълно узряла и сладка ягода, ритейлърът спазва строга политика за къса верига на доставка. Тя гарантира, че плодовете са откъснати в пълна зрялост и по-малко от 20 часа след откъсването им се реализират в мрежата на Kaufland. Минималният престой на плодовете и зеленчуците както при производителите, така и в склада на компанията, е възможен благодарение на договорното изкупуване на селскостопанска продукция. В резултат на уникалната за българския пазар система на партньорски отношения между Kaufland и българските производители, от май до октомври се предлагат български ягоди във веригата.

От средата на месеца в мрежата от хипермаркети на Kaufland могат да бъдат намерени и пресни български селектирани ягоди от собствената марка „Брей!“ с гарантирано качество и произход.  За производството им се грижат трима български производители.

 „В Kaufland предлагаме под нашата серия „Брей!“ типични сортове българска ягода, която се различава с това от обикновената, че заедно с нашите производители, ние подбираме такива сортове, които са изключително сочни, свежи и се надяваме да доставят удоволствие на нашите клиенти. Тези ягоди са сертифицирани по всички европейски стандарти и са с контролирано качество и режим на съхранение.“, коментира Мариела Байкова, старши търговец „Плодове и зеленчуци“ в Kaufland България.

Всички плодове и зеленчуци под марката „Брей!“ са 100% български със сертификати за качество, сред които и международният сертификат GLOBAL G.A.P. 

За да достигат до потребителите само свежи плодове с най-високо качество, Kaufland осъществява контрол на производителите при засяването, отглеждането и брането. Продукцията подлежи на допълнителен контрол при прием в Централния склад на ритейлъра.

Специални хладилни витрини гарантират запазване на свежестта на ягодите

За да гарантира свежестта на ягодите през целия ден, Kaufland съхранява тях и останалите меки плодове в специални хладилни витрини в секцията с плодовете и зеленчуци в хипермаркетите на веригата. Плодовете се охлаждат до 7 градуса, за да се запази максимално тяхната свежест. Проектирани са специално с по-малка височина за видимост и най-голямо удобство на клиентите. Хладилните витрини са енергийно ефективни и са с безопасен хладилен агент, щадящ околната среда.

Проследяването на качеството на ягодите от полето до рафтовете на веригата е и темата на новия епизод от видеопоредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. В него журналистът проследява процеса на прием и окачествяване на ягоди. Той включва проверка при тяхното пристигане в централния склад на Kaufland България в с. Стряма, където екип от експерти проследява за съответствие с етикетите  и качествен контрол. Част от тази проверка включва и измерване на захарността, за да се види в каква степен на зрялост са ягодите.

Целият епизод за ягодите „Брей!“ може да бъде гледан в YouTube канала на Kaufland България. Рубриката, която носи името „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.