1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Мирослав Найденов: Няма обективни причини за поскъпването на хляба

Мирослав Найденов: Няма обективни причини за поскъпването на хляба

Снимка:

Цената на пшеницата на международните борси е стабилна и у нас се наблюдава същата тенденция

В момента няма основание и причини за 20-процентно увеличение на цената на хляба, за каквото говорят някои от хлебопроизводителите. Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов пред журналисти преди началото на заседанието на Министерския съвет.

Към момента по данни от Националната служба по зърното и фуражите има достатъчно пшеница и няма да се наложи внос, каза министърът, цитиран от БТА.

Заявките на хлебопроизводителите за поскъпване на хляба са опит за създаване на истерия на пазара, смята той. По думите на Найденов цената на пшеницата на международните борси е стабилна и у нас се наблюдава същата тенденция.

Той уточни, че някои компании могат да направят внос на висококачествена пшеница, за да подобрят качеството на своите хлебни изделия, но това не означава, че няма хлебно зърно, предаде Дарик радио.

Министърът съобщи още, че днес се очакват резултатите от проверката за две назначения в регионалните структури на ДФ “Земеделие” в Пловдив и Благоевград, за които има сигнали, че съответните лица нямат нужния образователен ценз за заеманата длъжност. По думите на Найденов едното назначение е от времето на тройната коалиция, а другото е направено от бившия директор на фонда Калина Илиева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.