1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Наблюдава се леко повишение на средната за страната цена на едро на яйцата

Наблюдава се леко повишение на средната за страната цена на едро на яйцата

През изминалата седмица намаление на цените по борсите се отчита единствено във Велико Търново – с 0,01 лв./бр.

През изтеклата седмица (27.06 - 4.07.2012 г.) се наблюдава леко повишение на средната за страната цена на едро на яйцата спрямо предходната седмица и запазване на средните цени на дребно.

За периода на наблюдение цените на едро на яйца размер М са в диапазона от 0,18 лв./бр. до 0,26 лв./бр., съответно във Велико Търново и Варна. Увеличение на цените е регистрирано в пет области, най-съществено в Хасково – с 0,02 лв./бр. През изминалата седмица намаление на цените по борсите се отчита единствено във Велико Търново – с 0,01 лв./бр.

В големите търговски вериги (ГТВ) цените на яйца - размер М са в границите от 0,24 до 0,29 лв./бр. Най-ниската стойност е регистрирана във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, а най-високата – в Пловдив. Понижение на цените с 0,01 – 0,02 лв./бр. е налице в десет области, а повишение в Бургас, Добрич, София – с 0,02лв./бр. и Варна – с 0,01 лв./бр.

Предлагането на яйца - размер L в ГТВ е в ценовия диапазон от 0,28 лв./бр. в Кърджали до 0,33 лв./бр. в областите Враца, Монтана, Разград и Русе. Леко поскъпване на яйцата от този размер се наблюдава в големите супермаркети във Враца и Монтана, а поевтиняване в Пазарджик – с 0,02 лв./бр., Перник и Пловдив – с 0,01 лв./бр.

Цените на яйца - размер M, предлагани в другите търговски обекти (ДТО) продължават да варират от 0,23 лв./бр. до 0,27 лв./бр. Спрямо предходната седмица, увеличение на цените е налице в София – с 0,02 лв.бр. и Смолян – с 0,01 лв./бр., а намаление единствено в Шумен – с 0,01 лв./бр.

Предлагането на яйца - размер L в ДТО се движи в ценовия диапазон от 0,24 лв./бр. до 0,28 лв./бр. Най-ниската стойност е регистрирана в Русе, а най-високата - във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Леки седмични изменения на ценовите стойности, в рамките на -0,01 до +0,01 лв./бр., се отчитат в пет области.

Целия материал за цените на яйцата четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.