1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Над 46 000 яйца са спрени от продажба в Пловдивско

Над 46 000 яйца са спрени от продажба в Пловдивско

В обектите за търговия с храни не са констатирани несъответствия

На 07.04.2011 г. експерти на Областна дирекция по безопасност на храните в град Пловдив извършиха съвместна проверка с представители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Проверени бяха 2 обекта за търговия на дребно, 5 обекта за обществено хранене, 1 цех за производства на тестени изделия, 1 хладилна камера и 1 транспортно средство.

При проверката на транспортното средство експертите на Българска агенция по безопасност на храните са установили наличие на 41 760 яйца с маркировка, на която липсват цифри или изобщо няма такава. Върху транспортната опаковка липсва информация за данни от фирма производител и дата на производство. На фирмата е издаден акт за забрана за реализация на яйцата и акт за административно нарушение. Иззетите 41 760 яйца ще бъдат унищожени в екарисаж.

В обектите за обществено хранене е констатирано наличие на измити и дезинфекцирани яйца, с идентификационна маркировка, за които не са представени търговски документи и не са описани в дневник за входящ контрол на приетите храни. За констатираното несъответствие на фирмата е съставен акт за административно нарушение.

В обектите за търговия с храни не са констатирани несъответствия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.