1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През последната седмица се отчита понижение на цената на захарта на едро

През последната седмица се отчита понижение на цената на захарта на едро

Средната цена на едро на яйца, размер М, бележи намаление от 6,5% спрямо миналата седмицата

През последната седмица се отчита известно понижение на средната цена на едро за страната на бяла кристална захар - с 0,5%. В десет области захарта е поевтиняла, най-чувствително във Велико Търново (1,3%), Плевен и Пловдив (1%), съобщиха от МЗХ.

По области предлагането на едро на захар се движи в ценовите граници от 1,99 лв./кг до 2,29 лв./кг, съответно в Плевен и във Враца. Минимално поскъпване на захарта, в рамките на 0,01 – 0,02 лв./кг се регистрира в Благоевград, Монтана, Пазарджик, София и Стара Загора.

Предлагането на захар на дребно в ГТВ остава без промяна спрямо предходната седмица и се движи в ценовия диапазон от 2,17 лв./кг (Пазарджик) до 2,47 лв./кг (Варна). По-значителни изменения, в сравнение с предишния наблюдаван период, се наблюдават във Благоевград (+2,1%) и в Добрич (-2%).

В сравнение с предходната седмица, във всички области на страната цената на едро на цяло агне остава непроменена. Единствено в Шумен е регистрирано 4,5%-но намаление. По области, цените на едро на цяло агне се движат в диапазона от 8,40 лв./кг в Шумен до 13,15 лв./кг в Ловеч.

В големите търговски вериги (ГТВ), цените на дребно на агнешкото месо (цяло агне) също запазват равнището си от предходната седмица. Отчетените средни цени по области са в границите от 8,60 лв./кг до 14,90 лв./кг, регистрирани съответно в Шумен, Силистра и Пазарджик.

Цените на дребно на цяло агне в останалите търговски обекти (ДТО) се движат от 9,15 лв./кг до 14,90 лв./кг. По-евтино (с 1,6%) цялото агне се предлага единствено в Шумен.

Средната цена на едро на яйца, размер М, бележи намаление от 6,5% спрямо миналата седмицата, в резултат на низходящото движение на цените на борсите в по-голямата част от страната (0,01 – 0,02 лв./бр.) и запазването на нивата им за останалите области.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Етикети яйца, захар, цени, МЗХ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.