1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Средните цени на рафинираното слънчогледово олио за страната остават без съществена промяна

Средните цени на рафинираното слънчогледово олио за страната остават без съществена промяна

Повишение на цените се наблюдава в шест области, като най-значително е във Велико Търново (с 2,1%)

През изминалата седмица средните цени на рафинираното слънчогледово олио за страната остават без съществена промяна.

Цените на едро са в диапазона от 2,54 лв./литър (Ямбол) до 2,78 лв./литър (Русе). По-евтино тази седмица олио се продава по борсите в единайсет областни града, като най-съществено е намалението в Русе (с 3,1%), София (с 2,5%), Разград и Благоевград (с 2,2%). Повишение на цените се наблюдава в шест области, като най-значително е във Велико Търново (с 2,1%).

Средно за страната цената на дребно на рафинираното олио в големите търговски вериги (ГТВ) бележи незначително понижение (под 1%) до 3,03 лв./литър. Предлагането е в ценовите граници от 2,74 лв./литър (Шумен) до 3,27 лв./литър (София). Намаление на цените е регистрирано в пет области, като най-съществено е в Кърджали (7,7%) и Хасково (5,3%), докато увеличение е отчетено единствено във Варна и Добрич (с около 1%).

В другите търговски обекти (ДТО) средната цена за страната на слънчогледово олио също бележи леко понижение (под 1%). На по-ниски цени олиото се търгува в пет области, като намалението е в рамките от 1,6% до 4,7%. В останалите области цените на олиото в малките магазини остават без промяна. По области, цените варират от 2,90 лв./литър (Сливен и Ямбол) до 3,25 лв./литър (Смолян).

През месец август се отчита леко понижение на средните цени за страната на рафинираното олио на едро и на дребно (под 1%).

 

Етикети олио, цена, ГТВ, ДТО
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.