1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Цените на основните хранителни стоки у нас започват да догонват тези в Гърция

Цените на основните хранителни стоки у нас започват да догонват тези в Гърция

Килограм агнешко в гръцките месарници се търгува за около 7 евро

Цените на основните хранителни стоки у нас започват да догонват тези в Гърция месец преди Великден. Единствено хлябът остава по-скъп там. Месото и яйцата обаче са на същите цени като у нас.

Килограм агнешко в гръцките месарници се търгува за около 7 евро, колкото е и у нас. Цената на плешката и бутчето също е една и съща.

Въпреки неголямата разлика в цените, голям брой от живеещите в пограничните райони гърци, ще пазаруват за празника в Петрич и Сандански, предаде БНТ, цитирана от в. "Новинар". Така те ще съчетаят пазара с екскурзия до нашата страна.

Жителите на Серес твърдят, че цената на агнешкото месо не е висока и парите ще им стигнат, за да напълнят хладилниците си за Великден. Южните ни съседи очакват поскъпване на агнешкото с 1 евро заради празника. Те са убедени, че увеличението няма да е по-голямо, понеже е такова всяка година. В момента свинското се търгува за 10 евро за килограм, а телешкото – за 8 евро, но тези цени също ще скочат за празника. Хлябът в Гърция се продава по евро и 20 цента, яйцата са 40 стотинки, но падат до 30, когато се купуват на едро. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.