1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Винопроизводителите настояват да се въведе ред при акцизите

Винопроизводителите настояват да се въведе ред при акцизите

Браншът подкрепя Агенция "Митници" всички заводи и изби да бъдат задължени да слагат измервателни уреди

Винопроизводителите настояват да се въведе ред при акцизите, за да се избегне нелоялната конкуренция и бълването на вино и ракия със съмнително качество. Браншът подкрепя Агенция "Митници" в желанието й всички заводи и изби да бъдат задължени да слагат измервателни уреди.

Целта е машинките да следят какво е точното количество продукция, излязла от всеки завод. Така ще се спре нелегалната търговия с алкохол с фалшиви бандероли, смятат производителите.

Цената за поставяне на такива уреди е около 50 000 евро. Въпреки че инвестицията е сериозна, винарите са съгласни да я направят, за да се изкара на светло всичкия алкохол, който се произвежда в страната.

Проблемът с нелегалния алкохол беше обсъден на среща на премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков с представители на провинили се винпроми. На срещата в понеделник бизнесмените са били предупредени, че трябва да започнат да спазват законите, в противен случай ще бъдат подложени на стриктни проверки и ревизии за шест години назад. Ако не се поправят, може да се стигне дори до отнемане на лицензите им.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.