1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. „Пчеломания“ събра над 65 фирми от страната и чужбина

„Пчеломания“ събра над 65 фирми от страната и чужбина

Снимка:

Форумът, организиран от Добрички панаир АД, ще продължи до 22 март

Над 65 фирми от страната и чужбина се включиха в XI-то специализирано изложение „Пчеломания“ в Добрич. Организатор на проявата е Добрички панаир АД. Сред участниците са производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Турция, Полша и Великобритания. Изложителите представят пчелни продукти, пчеларски инвентар, ветеринарномедицински препарати, овощен и посадъчен материал, цветя и специализирана литература. „Пчеломания“ ще продължи до 22 март.

Това е едно от най-сладките изложения на Добрички панаир, заяви при откриването Звезделина Иванова, изп. директор на дружеството.

35% от българския мед се произвежда в Добруджа и затова именно в Добрич е мястото за среща на производители и потребители, подчерта в приветствието си областният управител Недко Марчев.

Изложението има заслужена популярност вече извън пределите на България. То ще допринесе и ще съдейства за повече иновации в областта на пчеларството, подчерта от своя страна кметът Детелина Николова. На Пчеломания се осъществява директен контакт между производители на пчеларски инвентар и производители на мед.

Над 150 деца от всички детски градини в Добрич се включиха в традиционната изложба на тема „Медът – сладкото злато на Добруджа“. Веднага след откриването на специализирания форум малчуганите бяха наградени за положения труд и оригинални идеи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.